НАБУ повідомило про підозру ексдиректору КП «Спецжитлофонд»

Читать на русском

Національне бюро та антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому очільнику комунального підприємства.

Детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем колишньому директору столичного комунального підприємства «Спецжитлофонд».

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними «Слово і Діло» з власних джерел, про підозру повідомили ексдиректору департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації Костянтину Федотову.

«Як встановило слідство, колишній керівник комунального підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, у порушення законодавства продав у 2015 році майнові права на 20 квартир у новобудові на Печерську, замовником якого був «Спецжитлофонд», за суттєво заниженими цінами. В результаті чого громада Києва недоотримала 5,9 млн грн, що встановлено судово-економічними експертизами», – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також проводяться слідчі дії спрямовані на встановлення інших учасників злочинної схеми.

За даними «Слово і Діло», йдеться про житловий комплекс на вулиці Підвисоцького, 4-В, неподалік ст. м. «Дружби народів». Детективи встановили, що «Спецжитлофонд» продав 52 квартири ТОВ «БВК УРБІ». Приватна ж компанія відступила на користь ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна» майнові права на 20 квартир. Проте, за даними слідства, від ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна» гроші за житло не надходило, а платили за квартири фізичні особи.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати можливі зловживання службовцями «Спецжитлофонду». Раніше детективи також почали слідство за фактом купівлі службових квартир Міністерством юстиції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: