НАБУ розслідує можливі зловживання службовцями «Спецжитлофонду»

Читать на русском
У Національному бюро перевіряють можливі зловживання службовими особами комунального підприємства щодо механізму передачі квартир.

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують можливі зловживання службових осіб комунального підприємства «Спецжитлофонд».

Про це йдеться в ухвалах Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією детективів, службовці «Спецжитлофонду» запровадили механізм переуступку за заниженою вартістю майнових прав на квартири та нежитлові приміщення за попередньою змовою з підконтрольними підприємствами. Як встановило НАБУ, колишній директор «Спецжитлофонду» Костянтин Федотов та екс-керівник ТОВ «БВК УРБІ» уклали договір купівлі-продажу 52 квартир у Києві за адресою вул. Підвисоцького 4В. Пізніше між ними був укладений додатковий договір, згідно умов якого «БВК УРБІ» відступило на користь третіх осіб майнові права на частину квартир, а саме на 21 квартиру. 20 з цих квартир були відступлені на користь ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна».

Остання фірма своєю чергою відступила ці квартири фізичним особам за договорами, які є однотипними. Як встановило НАБУ, на рахунки «Спецжитлофонду» кошти за ці квартири від «Роял Білдінгс Девелопмент Україна» не надходили, а надійшли гроші від фізичних осіб-покупців квартир. Детективи також з'ясували, що вказані квартири були продані за заниженою вартістю (за 1 кв. м для 1-кімнатних квартир – 11 950 грн; для 2-кімнатних квартир – 11 690 грн, а для 3-кімнатних квартир – 11 490 грн) у той час як за оцінкою вартість 1 кв. м становила за однокімнатні – 26 300 грн; двокімнатні – 24 500 грн і трикімнатні – 25 800 грн. У Бюро встановили, що «Спецжитлофонд» недоотримав 15,58 млн грн за ці квартири і ще майже 26 млн грн за ще 53 квартири, які відступили за таким же механізмом.

У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до інформації за абонентськими номерами екс-директора «Спецжитлофонду» Федотова мобільних операторів «Водафон» і «Київстар». Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати можливу брехню в декларації екс-прокурора з Київської області. Також детективи розслідують виведення коштів, які повинні були конфіскувати. Раніше НАБУ почало слідство за фактом можливого нанесення збитків харківським зерновим держпідприємствам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: