САП скерувала до суду справу екснардепа Пресмана

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього члена українського парламенту.
Олександр Пресманфото: Вадим Чуприна

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувачення колишнього народного депутата в незаконному одержанні 928 тисяч гривень незаконної компенсації на оренду житла в Києві.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«3 грудня прокурорами САП закінчено досудове розслідування та скеровано до суду справу стосовно народного депутата України VIII скликання, обвинуваченого у незаконному отриманні компенсації за оренду житла», – інформують у прокуратурі.

У САП додали, що наразі обвинувальний акт стосовно вказаного колишнього депутата скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про екснардепа Олександра Пресмана.

За версією слідства, попри наявність власного житла у столиці Пресман з листопада 2014 року до серпня 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером у ДП «Готельний комплекс «Національний».

Нагадаємо, 21 травня суд визначив Пресману запобіжним заходом 929 084 грн застави. Спочатку він не вніс цю суму і намагався оскаржити рішення про заставу. У САП журналісту «Слово і діло» повідомили, що 30 червня апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід. Пізніше екснардеп гроші сплатив.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: