ВАКС закрив справу екснардепа Скуратовського про брехню в декларації

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання сторони захисту про закриття кримінального провадження стосовно експарламентаря.
Сергій Скуратовський

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата Сергія Скуратовського у брехні в декларації, оскільки Конституційний суд України скасував відповідальність за цей злочин.

Таке рішення 27 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання захисника задовольнити. Об'єднане кримінальне провадження стосовно обвинувачення Сергія Скуратовського у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 ККУ – закрити», – оголосила суддя.

Рішення КСУ щодо декларування: топ-6 кримінальних проваджень, які закриютьНАБУ змушене буде закрити справи щодо недостовірного декларування. Серед фігурантів – Ірина Венедіктова, Геннадій Труханов і Максим Поляков.

Як відомо, 6 вересня НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Скуратовському у недостовірному декларуванні за 2016-2018 роки. Вже 18 вересня органи правопорядку вручили екснардепу документ особисто. За версією слідства, екснардеп нібито не задекларував частки в трьох фірмах у розмірі 24 млн грн, користування автівкою Mercedes-Benz S450 і нежитлове приміщення вартістю в 1,5 млн грн.

У цій справі НАБУ завершило слідство і відкрило матеріали стороні захисту для ознайомлення. Однак, на думку слідства, екснардеп і адвокат зволікають з процедурою і тому детектив просив обмежити строки для ознайомлення. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково, встановивши кінцевою датою 19 травня.

Нагадаємо, НАБУ хотіло оштрафувати екснардепа Скуратовського за неявку на допит.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: