НАБУ і САП повідомили про підозру ще одному екснардепу

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку оголосили про підозру ще одному колишньому члену українського парламенту минулого скликання.
Олександр Пресман

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ще одному колишньому народному депутату 8 скликання за одержання нібито незаконної компенсації за оренду житла в Києві.

Про це повідомляє пресслужба САП.

За інформацією журналіста «Слово і діло» із власних джерел, про підозру повідомили екснардепу Олександру Пресману, який входив у депутатську групу «Відродження».

«14 травня за погодження прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру народному депутату України VIII скликання у незаконному отриманні компенсації за оренду житла», – інформують у прокуратурі.

Як вказують у САП, досудовим розслідуванням встановлено, що попри наявність власного житла у столиці, народний обранець з листопада 2014 року по серпень 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером в ДП «Готельний комплекс «Національний».

У НАБУ і САП інкримінують Пресману вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем.

Нагадаємо, екснардеп Олександр Черненко пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у незаконному отриманні компенсації. Пізніше, Вищий антикорупційний суд затвердив угоду між САП і Черненком. Також НАБУ і САП завершили слідство у справі екснардепа Андрія Левуса про одержання компенсації за оренду житла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: