Екснардеп Пресман вніс заставу

Читать на русском
Колишній член українського парламенту вніс на рахунок Вищого антикорупційного суду розмір застави, визначеної йому судом.
Олександр Пресманфото: Вадим Чуприна

Колишній народний депутат України Олександр Пресман вніс 929 тисяч гривень застави, яку йому визначили як запобіжний захід у справі за підозрою в незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у Вищому антикорупційному суді.

«Народний депутат України VIII скликання, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем для незаконного одержання компенсації за оренду житла в Києві, вніс 929 084 грн застави», – повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Як відомо, 21 травня суд визначив Пресману запобіжним заходом 929 084 грн застави. Спочатку він не вніс цю суму і намагався оскаржити рішення про заставу. У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі журналісту «Слово і діло» повідомили, що 30 червня апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід.

Раніше у САП вказували, що досудовим розслідуванням встановлено, що попри наявність власного житла у столиці народний обранець з листопада 2014 року до серпня 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером у ДП «Готельний комплекс «Національний».

У НАБУ і САП інкримінують Пресману вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем.

Нагадаємо, екснардеп Олександр Черненко пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у незаконному отриманні компенсації. Пізніше, Вищий антикорупційний суд затвердив угоду між САП і Черненком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: