ВАКС скасував вирок екснардепу Бобову через рішення КСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив заяву колишнього депутата про перегляд йому обвинувального вироку.
Геннадій Бобовфото: hromadske.ck.ua

Вищий антикорупційний суд скасував обвинувальний вирок колишньому народному депутату Геннадію Бобову за недостовірне декларування через рішення Конституційного суду України про скасування відповідальності за цей злочин.

Таке рішення 25 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Заяву адвоката засудженого Геннадію Бобова про перегляд судового рішення за виключними обставинами – задовольнити частково. Вирок ВАКС від 26 лютого, яким Геннадія Бобова визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 ККУ (недостовірне декларування), скасувати. Кримінальне провадження за обвинуваченням Геннадія Бобова закрити», – оголосив суддя.

Як відомо, 26 лютого ВАКС визнав екснардепа Бобова винним у недостовірному декларуванні. Суд оштрафував його на 51000 грн та заборонив політику протягом року обіймати посади, пов'язані із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

ВАКС закрив справу ексгендиректора «Укроборонпрому» БукінаАнтикорупційний суд задовольнив клопотання про закриття кримінального провадження, в якому обвинувачувався колишній очільник державного концерну.

Згідно з вироком, Бобов визнав себе винуватим у тому, що в деклараціях за 2016-2018 роки не вказав наступну інформацію: отримання 67 млн грн позики; факт того, що він є власником приватного підприємства «Корсунь-Шевченківський оздоровчий центр «Рось» через ТОВ «Панда»; факт володіння його дружиною часткою земельної ділянки площею 2 830 кв. м та трикомплексної триповерхової квартири і двох балконів площею 198,2 кв. м у Швейцарії вартістю в 56,87 млн грн.

Нагадаємо, 28 січня САП повідомила Бобову про підозру у недостовірному декларуванні. Раніше до Верховної ради надійшло подання на притягнення до відповідальності Бобова через несплату податків. Щоправда, за словами колишнього генерального прокурора Юрія Луценко, він погодився сплатити податки. Пізніше Бобов повідомив про сплату податків і продемонстрував платіжки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: