Суд визначив заставу екснардепу Пресману

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про обрання запобіжного заходу підозрюваному ексчлену парламенту.
Олександр Пресман

Суд визначив запобіжний захід у вигляді 929 тисяч гривень застави колишньому народному депутату, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у незаконному одержанні з державного бюджету компенсації за оренду житла в Києві.

Про це повідомляє пресслужба САП.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, йдеться про екснардепа Олександра Пресмана.

«Суд частково задовольнив клопотання прокурора та детектива та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 929 тис. грн», – інформують у прокуратурі.

Як вказували у САП, досудовим розслідуванням встановлено, що попри наявність власного житла у столиці, народний обранець з листопада 2014 року по серпень 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером в ДП «Готельний комплекс «Національний».

У НАБУ і САП інкримінують Пресману вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем.

Нагадаємо, екснардеп Олександр Черненко пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у незаконному отриманні компенсації. Пізніше, Вищий антикорупційний суд затвердив угоду між САП і Черненком. Також НАБУ і САП завершили слідство у справі екснардепа Андрія Левуса про одержання компенсації за оренду житла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: