В Укравтодорі розповіли, скільки доріг оновили в рамках «Великого будівництва»

Читать на русском
З початку 2020 року Укравтодор відремонтував майже 4 тисячі кілометра доріг державного значення та понад 80 мостів.
фото з відкритих джерел

З початку 2020 року Укравтодор відремонтував майже 4 тисячі кілометри доріг державного значення та понад 80 мостів. До того ж, вартість ремонту 1 кілометра доріг за рік знизилася (у порівнянні з 2019-м).

Про це повідомив глава Укравтодору Олександр Кубраков на підсумковому заході галузі «МЕРЕЖА: форум дорожньої галузі» в середу, 2 грудня.

Місцеві дороги від «Укравтодору»: чи розв'яже проблему доріг централізація галузіЦентралізація процесів дорожньої сфери йде врозріз з європейським досвідом і не є необхідною умовою, щоб позбутися проблеми доріг, вважає експерт.

«За 2020 рік Укравтодор оновив 3 926 км доріг державного значення та 82 мости. Це 92% та 85% від амбітного плану, презентованого на початку року та абсолютний рекорд за всі часи Незалежності України — у тому числі у відповідності оголошених планів до факту виконання», - розповів Кубраков.

Крім того, за його словами, за цей рік вдалося знизити вартість ремонту 1 кілометра доріг на 4,5 млн грн.

«Якщо рахувати у загальному, враховуючи факт виконання, то у 2019 році за 21,2 млрд грн ми отримали 847 км доріг. Тобто середня вартість 1 км у 2019 році — 25,1 млн грн. У 2020 році за суму 81 млрд грн ми отримали 3926 км доріг (не варто забувати, що ця сума включає оновлення 100 мостів, влаштування 25 майданчиків зважування-в-русі).Тобто середня вартість 1 км у 2020 році — 20,6 млн грн. Цього року 1 км дешевший на 4,5 млн грн», - додав Кубраков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що з COVID-фонду на ремонт доріг було витрачено в 9 разів більше, ніж на забезпечення лікарень.

Крім того, Кабмін перенаправив понад 61 млн грн з онкодіагностики на ремонт доріг. В уряді пояснили, чому відбувся перерозподіл коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: