У Кабміні пояснили перерозподіл коштів із онкодіагностики на дороги (доповнено)

Читать на русском
Також в уряді акцентували увагу на тому, що усі рішення щодо перерозподілу коштів приймаються Міжвідомчою комісією, котра складається з 17 нардепів.

Рішення Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проєктів щодо перерозподілу коштів для проєкту «Удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань в Україні» дозволяє забезпечити його повну реалізацію у наступному році.

Про це йдеться на Урядовому порталі у вівторок, 27 жовтня.

Скільки коштів витратили на маски та дезінфектори для Ради і КабмінуВерховна рада витратила більше 560 тисяч гривень на маски та дезінфектори. Для Кабміну закуповували тільки антисептики.

Зазначено, що уряд за ініціативи міністра охорони здоров’я Максима Степанова підтримав рішення Комісії щодо перерозподілу коштів з необхідністю передбачення цих коштів для завершення даного проєкту у 2021 році.

«З цією метою Мінекономіки внесено постанову, яка забезпечить виконання цього рішення у наступному році. Рішення про перерозподіл буде погоджено бюджетним комітетом. Додатково зазначимо, що рішення Комісії про перерозподіл було прийнято на підставі моніторингу реалізації проєкту у 2020 році (сума використаних коштів за 8 місяців поточного року становить 0,4%) і неможливості реалізації цього проєкту у 2020 році», - зазначили в Кабміні.

Також в уряді акцентували увагу на тому, що усі рішення щодо перерозподілу коштів приймаються Міжвідомчою комісією, котра складається з 17 нардепів - членів Комітету ВРУ з питань бюджету.

Відзначимо, нардеп від «Слуга народу», заступник голови Комітету Ради з питань бюджету Олександр Трухін заявив, що інформація про направлення на ремонт доріг 61,5 млн гривень, які нібито були передбачені для програми Міністерства охорони здоров'я по боротьбі з онкозахворюваннями, «викладена маніпулятивно».

«У 2020 році на реалізацію програми Міністерства охорони здоров'я щодо вдосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, зокрема будівництво онкоцентру, було передбачено 116 млн гривень. Однак протягом дев'яти місяців ці кошти так і не були використані. Зокрема, не була розроблена відповідно проєктно-кошторисна документація, не проведені тендери та не обрані підрядники, які будуть реалізовувати проєкт. Тому у вересні Міжвідомча комісія з питань державних інвестиційних проєктів на своєму засіданні відповідно до регламенту і законодавства, вирішила залишити на проєкт МОЗ 1,3 млн гривень - для проведення першочергових робіт, а решту коштів перерозподілити на більш насущні програми», - заявив нардеп.

Нагадаємо, уряд в рамках перерозподілу бюджетних коштів передав на розвиток доріг у Львівській області 61,55 млн гривень з проєкту бюджетної програми МОЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: