Венеціанська комісія підготує два висновки за запитом Зеленського

Читать на русском
Венеціанська комісія підготує два висновки за запитом Володимира Зеленського - щодо КСУ і боротьби з корупцією. Їх оприлюднять після 7 грудня.
parliament.ge

Венеціанська комісія у грудні оприлюднить два висновки за запитом президента України Володимира Зеленського щодо реформи КСУ і антикорупційних механізмів.

Про це повідомляється на сайті Венеціанської комісії в понеділок, 30 листопада.

Криза довкола КСУ: чи може допомогти Венеційська комісія у розв'язанні проблемиБез допомоги Венеційської комісії подолати наслідки кризи довкола КСУ неможливо, вважає експерт.

«Відповідно до запиту президента України від 25 листопада 2020 року про терміновий висновок щодо конституційності ситуації, створеної постановою Конституційного суду №13-р/2020 від 27 жовтня 2020 року, Венеціанська комісія підготує два висновки, один із яких стосується механізмів протидії корупції, і другий, пов'язаний із реформою Конституційного суду», - йдеться в повідомленні.

Як уточнили в комісії, після онлайн-зустрічей з владою і зацікавленими сторонами обидва висновки будуть опубліковані після 7 грудня, а потім їх представлять на 125-му пленарному засіданні (11-12 грудня).

Нагадаємо, 25 листопада стало відомо, що президент України Зеленський звернувся до Венеціанської комісії з проханням дати оцінку конституційності ситуації, яка виникла через скандальне рішення КСУ від 27 жовтня. Також він попросив оцінити антикорупційне законодавство України.

Раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія виступила проти звільнення суддів КСУ.

«Слово і діло» дізнавалося думку експерта, як рішення КСУ щодо недостовірного декларування вплине на антикорупційну систему.

Також наші аналітики з'ясовували, скільки справ вже закрито через рішення КСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: