Бюджет-2021 на наступному тижні ВР ухвалювати не буде – Железняк

Читать на русском
Верховна рада не буде ухвалювати проєкт держбюджету-2021 на пленарному тижні 1-4 грудня. Нардепи можуть зібратися на позачергове засідання.
фото LIGA.net

Верховна рада не буде ухвалювати проєкт держбюджету-2021 на пленарному тижні 1-4 грудня. Для голосування парламент може зібратися на позачергове засідання після 7 грудня.

Про це повідомив перший заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, заступник голови фракції «Голос» Ярослав Железняк в своєму Telegram-каналі в суботу, 28 листопада, за підсумком наради голів фракцій парламенту.

Видатки держбюджету на 2021 рік: що передбачає новий проєкт до другого читанняНайбільше коштів заплановано виділити на соціальні питання, підтримку економіки, медицини та освіти. Видатки на нацбезпеку та оборону майже не збільшились.

«Бюджет 2021: на наступному тижні не буде. Буде позачергова сесія після 7 грудня», - написав він.

При цьому, за словами нардепа, не виключається варіант, що в грудні додадуть пленарні дні Ради.

«Наприклад, зробити 2-3 пленарні тижні підряд», - уточнив Железняк.

Нардеп також розповів і про інші рішення, які були ухвалені під час сьогоднішнього засідання. Зокрема, обговорювалися закони щодо КСУ, відстрочення РРО та підтримки ФОП.

«Закони про конституційну кризу: виглядає так, що за всіма трьома законами (декларації №4434, НАЗК і закон про Конституційний Суд) немає ясності, чи будуть на найближчому тижні .... Коли голосуємо поки теж невідомо. Закон про НАБУ №4437 (це теж умова МВФ): теж на наступному тижні не буде. Закон про РРО №4439: чергова спроба щось вирішити з ФОПами. Але виглядає так, що потенціалу тут немає. Загалом, домовилися домовлятися. Закони про підтримку бізнесу №4429-4431: фракції вивчають, але розглядається варіант провести ad hoc (швидше, ніж за тиждень). Вони повинні бути опубліковані до 9 грудня. Так як є високий ризик локдауну», - йдеться в повідомленні.

Нардеп також повідомив, що було вирішено щодо запровадження самого локдауну в Україні.

«Щодо локдауну. Обговорювали, навіть графіки бачили. Є базовий сценарій, але все залежить від цифри хворих. Питання чутливе, тому конкретні дати нехай озвучать в Кабміні. Але виглядає так, що тут без варіантів», - зазначив Железняк.

Нагадаємо, 27 листопада проєкт закону про держбюджет на 2021 рік, який допрацювали в Кабміні, надійшов у Раду.

Раніше Железняк розповів, як змінився законопроект про держбюджет після консультацій з МВФ.

А «Слово і діло» вивчило, що змінилося між першим і другим читанням законопроекту.

Також ми дізналися думку експерта, чи підтримає Верховна рада нову редакцію документа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: