У комітетів ВР є зауваження до доопрацьованого держбюджету – нардеп

Читать на русском
Комітет Ради з питань інформаційної політики під час обговорення доопрацьованого проєкту бюджету-2021 виявив зменшення зарплат працівникам театрів і бібліотек.
фото УНІАН

Під час обговорення в комітетах доопрацьованого законопроекту про держбюджет на 2021 рік виникли деякі зауваження. Зокрема, щодо зменшення зарплат працівникам сфери культури.

Про це заявила заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук в коментарі УНН в п'ятницю, 27 листопада.

Видатки держбюджету на 2021 рік: що передбачає новий проєкт до другого читанняНайбільше коштів заплановано виділити на соціальні питання, підтримку економіки, медицини та освіти. Видатки на нацбезпеку та оборону майже не збільшились.

«Зараз кожен комітет якраз вивчає свою частину і взагалі зміни до бюджету. Очевидно, що ми вже будемо обговорювати, коли очно зберемося на пленарному тижні, на якійсь зустрічі фракції. Проте, можуть бути зауваження окремих комітетів, наприклад нашого комітету (з питань інформаційної політики - ред.), в культурі. Є здивування, чому зрізали фінансування деяких захищених статей, на зразок зарплати працівникам театрів і біліотеку», - сказала Кравчук.

За її словами, нардепи продовжать обговорення перед ухваленням документу у другому читанні.

«Будемо обговорювати, але іншого варіанту, ніж найближчими тижнями ухвалити бюджет ВР немає. Не можна заходити в новий рік без бюджету, це буде поганим сигналом», - додала Кравчук.

Нагадаємо, 26 листопада Кабмін схвалив доопрацьований проєкт бюджету-2021. Сьогодні, 27 листопада, законопроект про держбюджет внесли в Раду.

А в суботу, 28 листопада, відбудеться нарада голів фракцій, на якому, в тому числі, розглянуть питання по бюджету.

«Слово і діло» пропонує ознайомитися, що змінилося між першим і другим читанням проєкту держбюджету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: