Проєкт бюджету-2021: чи підтримає Верховна рада нову редакцію

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Уряд схвалив доопрацьований проєкт держбюджету, він готовий до другого читання. У коментарі «Слово і діло» політолог Михайло Дяденко зазначив, що народні депутати можуть зволікати із розглядом проєкту кошторису на 2021 рік ‒ дивитимуться наскільки їхні побажання враховані у новій редакції після консультацій уряду із МВФ.

«Остаточне рішення ухвалять депутати у сесійній залі. Можуть бути поставлені на голосування якісь поправки, які були досягнені після домовленостей між урядом та Міжнародним валютним фондом. Оскільки, в монобільшості все більше не вдоволені паном Шмигалем та висувають йому претензії, через це можуть бути сюрпризи у сесійній залі. Стверджувати, що домовленості уряду та МВФ безболісно затвердять у ВР й проєкт бюджету із цими ж параметрами надійде на підпис президенту — не варто», ‒ сказав Дяденко.

Дяденко вважає, що претензії, які висувають народні депутати до рішень Кабміну можуть позначитися на голосуванні за проєкт кошторису.

Уряд схвалив доопрацьований проєкт держбюджету-2021Уряд схвалив доопрацьований проєкт держбюджету. Відповідне рішення було схвалене на сьогоднішньому засіданні Кабміну.

«Звичайно, ті побажання, які народні депутати вносили у вигляді поправок до бюджету, впливатимуть на голосування. Якщо говорити про фракцію «Слуга народу» — там є декілька груп впливу. Залежно від того, наскільки всі ці побажання враховані – за видатками на регіональний розвиток, на виборчі округи — виходячи з цього й будуть ухвалювати бюджет», — сказав експерт.

26 листопадау Мінфіні заявили про успішне завершення переговорів із МВФ щодо бюджету-2021.

Раніше очільник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів, що проєкт бюджету України на 2021 рік не встигнуть розглянути і ухвалити до 1 грудня.

Як відомо, Верховна рада 5 листопада ухвалила у першому читанні головний кошторис країни на наступний рік.

«Слово і діло» проаналізувало, на що і в яких обсягах планують витрачати бюджетні кошти у 2021 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: