Доопрацьований проєкт держбюджету-2021 надійшов у Раду

Читать на русском
Проєкт закону про державний бюджет на 2021 рік надійшов на розгляд Верховної ради. Раніше документ схвалив Кабмін.
фото LIGA.net

Проєкт закону про державний бюджет на 2021 рік, який допрацювали в Кабміні, надійшов на розгляд парламенту у п'ятницю, 27 листопада.

Про це повідомляється на сайті ВР.

Проєкт бюджету-2021: чи підтримає Верховна рада нову редакціюНародні депутати можуть зволікати із розглядом проєкту бюджету на 2021 рік, дивитимуться наскільки їхні побажання враховані у новій редакції після консультацій уряду із МВФ, вважає експерт.

Як повідомлять, 27 листопада доопрацьований проєкт закону був отриманий і переданий на розгляд керівництву. Це останній етап проходження документа перед голосуванням в залі ВР.

Нагадаємо, 26 листопада Кабінет міністрів погодив доопрацьований проєкт державного бюджету на наступний рік. В уряді заявили, що він готовий до другого читання в Раді.

Текст законопроекту, а також всі супровідні документи (в тому числі пояснювальна записка і висновки комітету) також опубліковані на сайті ВР.

У доопрацьованому проєкті держбюджету доходи передбачені в сумі 1 трлн 92 млрд грн. Витрати - 1 трлн 328 млрд грн. При цьому зменшено дефіцит по ВВП з 6% до 5,5%. У бюджеті-2020 дефіцит був на рівні 7,5%.

Також повідомлялося, що в проєкт бюджету-2021 до Державного фонду регіонального розвитку планується закласти всього 4,5 мільярди гривень.

Раніше Мінфін провів переговори щодо бюджету-2021 з МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: