Через протести у Гватемалі призупинили процедуру ухвалення бюджету

Читать на русском
Через масштабні антиурядові протести у Гватемалі, в ході яких демонстранти напали на будівлю Конгресу, парламентарі призупинили процедуру прийняття бюджету країни на 2021 рік.
Фото: Reuters

Через масштабні антиурядові протести у Гватемалі, в ході яких демонстранти напали на будівлю Конгресу, парламентарі призупинили процедуру прийняття бюджету країни на 2021 рік.

Про це повідомляє Aljazeera.

«Щоб зберегти систему управління і соціальний лад в країні, ми погодилися призупинити процес затвердження плану доходів і витрат бюджету на 2021 рік», - заявив лідер Конгресу Гватемали Аллан Родрігес.

Попередній план бюджету вже був погоджений і повинен був піти на підпис до президента країни Алехандро Джаматтея, однак, після його прийняття, незадоволені деякими його пунктами активісти вийшли на вулиці гватемальської столиці. В ході акцій протесту демонстранти підпалили будівлю Конгресу країни.

Оновлений бюджет Гватемали повинні представити найближчим часом. Він базуватиметься на рівні витрат країни у 2020 році, що на 8,2 мільйони кетсалів (близько 1 млрд доларів) більше, ніж було заплановано у попередньому плані.

Нагадаємо, у столиці Гватемали тисячі протестувальників вийшли на акцію протесту проти урізання бюджету країни, в ході якої вони підпалили будівлю Конгресу.

Також ми писали, що через ураган «Ета», який вирував у Гватемалі та інших країнах Центральної Америки на початку листопада, загинуло близько двох десятків осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: