Будівлю парламенту Гватемали підпалили через урізання бюджету країни

Читать на русском
У столиці Гватемали тисячі протестувальників вийшли на акцію протесту проти урізання бюджету країни, в ході якої вони підпалили будівлю Конгресу.
Фото: АР

У столиці Гватемали тисячі протестувальників вийшли на акцію протесту проти урізання бюджету країни, в ході якої вони підпалили будівлю Конгресу.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що після того, як, на думку протестувальників, парламент таємно схвалив урізання бюджету на освіту та охорону здоров’я в країні, люди підпалили будівлю. Її вдалося загасити, завдана шкода наразі встановлюється.

Protesters set fire to Guatemala's Congress to demand president resignFRANCE 24 English

Президент Гватемали Алехандро Джиямматтей вже засудив дії протестувальників. Він додав, що наразі зустрічається з різними групами депутатів для внесення змін до контраверсійного бюджету.

Тим часом віцепрезидент країни Гільєрмо Кастілло вже запропонував свою відставку й закликав президента послідувати його прикладу «заради блага країни».

Нагадаємо, раніше масштабні протести розпочалися в Іраку.

Також ми писали, що під час антиурядових протестів проти поліцейського насильства, які проходили у Нігерії, силовики застрелили щонайменше 12 демонстрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: