У Польщі знову почалися протести проти заборони абортів

Читать на русском
Тисячі протестувальників знову вийшли на вулиці польської столиці, виступаючи проти рішення Конституційного суду Польщі, яке забороняє проведення більшості абортів в країні.
Фото: TVN24

Тисячі протестувальників знову вийшли на вулиці польської столиці, виступаючи проти рішення Конституційного суду Польщі, яке забороняє проведення більшості абортів в країні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на власного кореспондента.

Заборона абортів у Польщі: у яких країнах не можна переривати вагітністьКраїни, де повністю заборонені аборти, нині у меншості, але разом із Польщею налічується 24 таких держави.

Зазначається, що демонстранти пікетували міністерство національної освіти Польщі через плани міністра освіти Пшемислава Чарнека застосувати персональні санкції щодо освітян та наукових установ, які тим чи іншим чином демонструють підтримку організаторам протестів – «Загальнопольському страйку жінок».

Окрім того, протестувальники також заблокували рух на дорогах у кількох частинах міста.

Пізніше правоохоронці затримали кількох мітингарів. Силовики мотивували це незаконним блокуванням демонстрантами проїжджої частини вулиці.

Затриманих було доправлено до кількох відділків поліції, а декого з них одразу відпустили.

Згодом, до одного з відділків, де утримували затриманих мітингарів, прийшли сотні протестувальників. Вони скандували гасла проти уряду та поліції. На місце також прибули парламентарі опозиційних партій, які вимагали від поліції відпустити решту затриманих.

Нагадаємо, минулого місяці тисячі польських жінок вийшли на акції протесту проти постанови Конституційного суду про заборону більшості абортів.

Через масштабні протести, які охопили всю країну, польський уряд відклав публікацію та виконання постанови про заборону абортів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: