В Іраку розпочалися антиурядові протести

Читать на русском
Кілька сотень людей вийшли на антиурядову акцію протесту у столиці Іраку – Багдаді. Між протестувальниками та силовиками почалися сутички, внаслідок чого постраждало щонайменше 39 осіб .
Фото з відкритих джерел

Кілька сотень людей вийшли на антиурядову акцію протесту у столиці Іраку – Багдаді. Між протестувальниками та силовиками почалися сутички, внаслідок чого постраждало щонайменше 39 осіб.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що більшість постраждалих – правоохоронці.

Сутички почалися після спроби силовиків розігнати демонстрантів за допомогою сльозогінного газу. Ті, у відповідь, почалися жбурляти у правоохоронців каміння, сміття, а також, за даними Збройних сил Іраку, ручні гранати.

Антиурядові протести спалахнули 25 жовтня, щоби відзначити річницю початку акцій проти корупції та бідності у багатому нафтою Іраку. Тоді, під час заворушень, загинули понад пів тисячі людей.

Нагадаємо, тисячі польських жінок вийшли на акції протесту проти постанови Конституційного суду країни про заборону більшості абортів.

Також ми писали, що під час масштабних протестів проти поліцейського насильства, які проходили у Нігерії напередодні, силовики застрелили щонайменше 12 демонстрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: