Білий дім надав Байдену доступ до зведень про загрози для нацбезпеки США

Читать на русском
Обраний президент Сполучених Штатів Джо Байден отримуватиме щоденні зведення управління Національної розвідки США щодо загроз для національної безпеки країни.
Фото з відкритих джерел

Обраний президент Сполучених Штатів Джо Байден отримуватиме щоденні зведення управління Національної розвідки США щодо загроз для національної безпеки країни, які зазвичай складають для глави держави.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Білий дім уповноважив управління Національної розвідки Сполучених Штатів пересилати готові зведення Байдену.

Це означає, що він матиме доступ до останніх звітів американської розвідки про основні загрози національній безпеці США у всьому світі.

«Білий дім наказав Управлінню національної розвідки розпочати надання ( Джо Байдену – ред.) щоденного зведення для президента в рамках підтримки перехідного періоду. Відповідно до Закону США про передачу президентської влади, Управління надасть перехідній групі усю необхідну підтримку», - повідомив представник апарату директора Національної розвідки США.

Нагадаємо, кандидат на пост президента Сполучених Штатів від Демократичної партії Джо Байден переміг на президентських виборах в США. Він набрав 306 голосів виборників з необхідних для перемоги 270. Демократ вже сформував свою адміністрацію.

Водночас, його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів. Однак, після низки відхилених судових позовів команди Трампа щодо порушень виборчого процесу, в його адміністрації таки погодилися розпочати процес передачі влади Джо Байдену.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: