Байден визначився з кандидатом на пост держсекретаря США – ЗМІ

Читать на русском
Кандидат в президенти США Джо Байден, який попередньо перемагає на виборах, може призначити держсекретарем Тоні Блінкена.
Тоні Блінкенфото АFP

Кандидат в президенти США Джо Байден, який попередньо перемагає на на виборах, визначився, кого призначить на пост держсекретаря США.

Про це з посиланням на джерела повідомило видання The Hill.

Ера Байдена: що зміниться для УкраїниПозитив обрання президентом США Джо Байдена для України в тому, що співпраця між двома державами однозначно пожвавиться. Наскільки вона буде успішною – прогнозував політолог Олександр Радчук.

За словами колишнього чиновника з адміністрації експрезидента США Барака Обами, на пост глави зовнішньополітичного відомства претендує «дипломат-ветеран і давній союзник Байдена» Тоні Блінкен. Очікується, що ім'я кандидата оголосять наступного тижня, пише The Hill.

58-річний Блінкен займав пост заступника держсекретаря з 2015 по 2017 роки і був заступником радника з нацбезпеки з 2013 по 2015 роки при Обамі. Під час передвиборної кампанії Байдена він консультував кандидата в президенти з питань зовнішньої політики.

Відзначимо, як пише Axios, до цього фаворитом на цю посаду вважалася ексрадник з національної безпеки при адміністрації Обами і колишній постпред в ООН Сьюзан Райс.

Однак Байден вирішив відмовитися від її кандидатури через давній конфлікт між Райс і республіканцями в Сенаті Конгресу США. При цьому колишня радниця може зайняти іншу посаду в команді нового президента.

Нагадаємо, Джо Байден вже готується до переїзду в Білий дім, а також не виключає можливості судового позову проти Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: