У США завершили підрахунок голосів на президентських виборах

Читать на русском

В двох останніх американських штатах завершився підрахунок голосів виборців, які були віддані за кандидатів на пост президента США під час виборів 3 листопада.
Фото: ВВС

В двох останніх американських штатах завершився підрахунок голосів виборців, які були віддані за кандидатів на пост президента США під час виборів 3 листопада.

Про це повідомляють низка американських ЗМІ.

Вибори президента США: скільки голосів виборників отримували кандидати в 1980-2016 рокахУ США завершилося голосування на виборах президента. Доки рахують голоси, пропонуємо подивитися, скільки голосів виборників отримували кандидати на попередніх виборах.

Так, за даними CNN, демократ Джо Байден одержав перемогу у Джорджії, яка протягом останніх 28 років зазвичай віддавала перевагу республіканцям. У штаті він набрав 2 472 182 голоси виборців проти 2 458 010 голосів у його конкурента Дональда Трампа. Таким чином, Байден отримав 16 додаткових голосів у колегії виборників.

А от у Північній Кароліні більшість виборців віддали перевагу чинному президенту – Трамп набрав тут 2 754 822 голоси проти 2 681 124 голосів у Байдена, отримавши, таким чином, 15 додаткових голосів у колегії.

Як повідомляє The Washington Post, зважаючи на завершення підрахунків, перемогу на виборах в США можна віддати Джо Байдену, який набрав 306 голосів виборників, тоді як Дональд Трамп – лише 232, що значно менше необхідного для перемоги порогу у 270 голосів.

Нагадаємо, раніше американські ЗМІ повідомили, що представник демократів та колишній віцепрезидент Сполучених Штатів Америки Джо Байден переміг на виборах президента США - він отримав щонайменше 273 голоси вибірників.

Його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: