У ЄС закликають Байдена відновити союз Європи та США

Читать на русском
ЄС та США повинні відновити міцний союз між собою для успішної боротьби з коронавірусом та зміною клімату, а також для взаємодії у питаннях безпеки.
Фото з відкритих джерел

Європейські країни та Сполучені Штати повинні відновити «міцний союз» між собою для успішної боротьби з коронавірусом та зміною клімату, а також для взаємодії у питаннях безпеки.

Про це заявив глава Європейської ради Шарль Мішель у Twitter.

За його словами, під час телефонної розмови з обраним президентом США Джо Байденом, він запросив новообраного американського лідера на зустріч з главами держав і урядів країн ЄС, а також закликав нового главу Білого дому відновити «міцний союз» ЄС і США.

«Настав час об'єднати зусилля в боротьбі проти COVID-19, в питаннях клімату, безпеки та мультилатералізму», - додав глава Євроради.

Телефонну розмову з Байденом провела також голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

У своєму Twitter вона повідомила, що у стосунках між ЄС та США починається новий етап глобального партнерства.

«Приємно поговорити з обраним президентом Джо Байденом. Я привітала його з перемогою. Це новий початок глобального партнерства між ЄС і США. Сильний Євросоюз і сильні США, працюючи разом, можуть формувати глобальний порядок денний, заснований на співпраці, мультилатералізму, солідарності та спільних цінностях», - заявила глава Єврокомісії.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах закінчився підрахунок голосів виборців, які були віддані за кандидатів на пост президента США під час виборів 3 листопада. За результатами голосування перемогу здобув кандидат від Демократичної партії Джо Байден – він отримав 306 голосів виборників з 270 необхідних для перемоги.

Його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів. Однак, після низки відхилених судових позовів команди Трампа щодо порушень виборчого процесу, в його адміністрації таки погодилися розпочати процес передачі влади Джо Байдену.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: