Держдеп розпочав процес передачі влади Байдену

Читать на русском
У Державному департаменті Сполучених Штатів почався процес передачі поточних справ адміністрації новообраного президента США Джо Байдена.
Фото з відкритих джерел

У Державному департаменті Сполучених Штатів почався процес передачі поточних справ адміністрації новообраного президента США Джо Байдена.

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео, пише Reuters.

Він зазначив, що процедури передачі будуть виконуватися відповідно до вимог чинного американського законодавства.

«Ми почали процес (передачі влади – ред.) після прийняття відповідного рішення Управлінням загальних служб. І ми зробимо все для того, щоб він був законним», - наголосив Помпео.

Нагадаємо, кандидат на пост президента Сполучених Штатів від Демократичної партії Джо Байден переміг на президентських виборах в США. Він набрав 306 голосів виборників з 270, які необхідні для перемоги. Демократ вже сформував свою адміністрацію.

Водночас, його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів. Однак, після низки відхилених судових позовів команди Трампа щодо порушень виборчого процесу, в його адміністрації таки погодилися розпочати процес передачі влади Джо Байдену.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: