У керівництво ДПЗКУ призначили ексдиректора фірми олігарха, розшукуваного НАБУ

Читать на русском
В.о. заступника голови правління ДПЗКУ призначено особу, котра працювала на керівних посадах в компанії, яка належить олігарху російського походження Олексію Федоричеву.
Ігор Петрашко - фото Ліга

Міністр економіки Ігор Петрашко підписав наказ про призначення на посаду в. о. заступника голови правління ДПЗКУ Баграта Ахіджанова, який з 2001 до 2005 року працював на керівних посадах компанії «Федкомінвест-Україна», що належить олігарху російського походження Олексію Федоричеву.

Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на власні джерела.

Нагадаємо, детективи НАБУ підозрюють Федоричева в причетності до розкрадання коштів Державної продовольчо-зернової корпорації України. За повідомленням антикорупційного бюро у липні-жовтні 2014 року Федоричев вступив у корупційну змову з топменеджментом ДПЗКУ, внаслідок заволодів зерном державної корпорації на суму $60,56 млн.

Правоохоронці вже не вперше намагаються обрати російському олігархові заочний запобіжний захід (підозрюваний перебуває у Монако). Також вони вже кілька разів через суд накладали арешт на його майно, який пізніше знімав суд.

Напередодні ми повідомляли, що адвокат Федоричева пішов до Верховного суду. Він подав касаційну скаргу на рішення апеляційного суду, яким скасували рішення на користь Федоричева про визнання недостовірною інформації, оприлюдненої на сайті Національного антикорупційного бюро про розшук олігарха.

Це вже не перше скандальне призначення в ДПЗКУ упродовж останнього місяця. 11 листопада обов'язки голови ДПЗКУ поклали на Андрія Власенка, якого за кілька тижнів до цього звільнили з посади керівника ДП «Укрліктрави» через неналежне виконання службових обов'язків і незадовільний фінансово-господарський стан підприємства. Депутати називають Власенко креатурою Юлії Тимошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: