У Туреччині вводять комендантську годину на вихідні

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що в країні вводитися частковий комендантську годину. Він буде діяти у вихідні дні.
Фото - Reuters.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що в країні вводять часткову комендантську годину. Вона буде діяти у вихідні дні з 20:00 до 10:00.

Крім того, в Туреччині закривають школи на частину семестру, пише Daily Sabah.

Штрафи за неносіння маски в світі досягають 7 тисяч євроВ Україні хочуть запровадити штрафи за неносіння маски в громадських місцях – в середньому це буде 6,3 євро. У деяких країнах Європи середній штраф сягає тисячі євро.

А комендантську годину для літніх людей (від 65 років) буде розширено і до неї включать людей у віці 20 років і молодше. Їм дозволить виходити на вулицю тільки з 10:00 до 16:00.

І до кінця 2020 року в Туреччині будуть закриті кінотеатри.

Нагадаємо, на початку листопада у Туреччині ввели ряд нових карантинних обмежень. Зокрема, ввели обмеження на роботу закладів громадського харчування.

Крім того, на початку вересня у Туреччині ввели обов'язковий масковий режим у громадських місцях.

В Україні з 14 листопада запровадили карантин вихідного дня. Він триватиме до кінця місяця, при цьому в Кабміні допускають, що його можуть продовжити.

Проти карантинних обмежень у вихідні виступили ряд міст, також по країні прокотилася хвиля протестів серед підприємців.

У той же час глава Кабміну Денис Шмигаль сьогодні в Раді заявив, що карантин «вихідного дня» в листопаді - це шанс для України уникнути локдауну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: