Карантин вихідного дня: за добу поліція виписала майже тисячу штрафів

Читать на русском
В Україні за добу поліцейські відкрили дев'ять кримінальних проваджень і склали 990 адмінпротоколів за порушення карантину вихідного дня.

В Україні за минулу добу поліцейські відкрили дев'ять кримінальних проваджень і склали 990 адмінпротоколів за порушення норм карантину «вихідного дня».

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіціі України.

Карантин «вихідного дня»: чергові обмеження чи перешкоджання бізнесуПоки підприємці б'ються над дилемою, чи законно Кабмін урізав їхнє право на ведення бізнесу, так і не прояснилося питання про запровадження НП через карантин.

В цілому з суботи зафіксовано вже 1029 повідомлень, пов'язаних з порушенням карантинних заходів.

Правоохоронці повідомили, що в результаті рейдів призупинено роботу 1355 установ, діяльність яких забороняється у вихідні дні: 891 заклади сфери торговельного та побутового обслуговування населення, 416 закладів громадського харчування, 21 дискотек і нічних клубів, 18 спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів, 6 ТРЦ, 3 закладів, які надають послуги з розміщення осіб (крім готелів).

Найбільше порушень - у Львівській області - 390, у Дніпропетровській - 209, у Черкаській - 128, в Києві - 121, у Київській - 84 і в Тернопільській - 74.

За виявленими порушеннями складено 990 адміністративних протоколів, передбачених ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 9 кримінальних правопорушеннь.

Нагадаємо, з суботи, 14 листопада, набув чинності режим карантину «вихідного дня». Він триватиме три уїкенда - до кінця листопада.

Також повідомлялося, що київські поліцейські штурмували ресторан, який порушував умови карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: