У Кабміні розповіли, скільки ще будуть продовжувати карантин

Читать на русском
Карантин вихідного дня можуть продовжити. При цьому загальний карантин в Україні триватиме до тих пір, поки в країні не проведуть вакцинацію від коронавірусу.
Фото Слово і діло

Карантин в Україні триватиме до тих пір, поки не буде вакциновано населення країни. При цьому карантинні обмеження у вихідні також можуть продовжити і після листопада.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в інтерв'ю РБК-Україна.

Карантин «вихідного дня» в листопаді може дати Україні шанс – ШмигальКарантин вихідного дня є альтернативою локдауну. Якщо українці будуть його дотримуватися, то Україна отримає шанс зафіксувати добову захворюваність на рівні 12 тисяч.

Зокрема, відповідаючи на питання, чи може бути продовжено карантин вихідного дня після 30 листопада, Немчінов відповів: «Так. І треба дивитися, як пройдуть ці три тижні».

Міністр нагадав, що навесні також спочатку запроваджували карантин на кілька тижнів.

«Насправді дуже багато буде залежати від того, як ми будемо дотримуватися цього карантину. В цілому, карантин - це питання до масової вакцинації, коли ми зможемо вже повністю розблокувати всі сфери нашого життя. У нас, швидше за все, вакцини до другого півріччя наступного року в товарних кількостях не буде, навіть те, що ми бачимо за довідками Pfizer, AstraZeneca, вони кажуть, що вони тільки зараз будуть сертифікувати. Це досить ємний період за часом», - сказав він.

Нагадаємо, в Україні повернули загальнонаціональний карантин, а також запровадили карантин «вихідного дня». Сьогодні в Раді розглянуть постанову про скасування карантину у вихідні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: