Чернівецькі підприємці перекрили трасу через карантин «вихідного дня»

Читать на русском
Близько трьох сотень підприємців Калинівського ринку провели акцію протесту, під час якої вони перекрили дорогу з вимогою дозволити їм працювати попри запровадження карантину вихідного дня.
Фото: Суспільне

Близько трьох сотень підприємців Калинівського ринку, що у Чернівцях, провели акцію протесту, під час якої вони перекрили дорогу з вимогою дозволити їм працювати попри запровадження карантину вихідного дня.

Про це повідомляє Суспільне.

Карантин «вихідного дня»: чергові обмеження чи перешкоджання бізнесуПоки підприємці б'ються над дилемою, чи законно Кабмін урізав їхнє право на ведення бізнесу, так і не прояснилося питання про запровадження НП через карантин.

Зазначається, що учасники протесту написали звернення до керівництва Чернівецької ОДА з вимогою дозволити їм працювати з дотриманням усіх карантинних вимог, оскільки ринок не є закритим приміщенням.

Директор Калинівського ринку Ігор Маслянчук під час акції сказав, що підтримує вимоги підприємців. Він закликав зібрати підписи та передати звернення представникам ОДА.

Нагадаємо, з суботи, 14 листопада, набув чинності режим карантину вихідного дня. Він триватиме три уїкенди - до кінця листопада.

Деякі регіонів виступили проти запровадження в Україні карантину «вихідного дня». Слідом за Львовом, Житомиром, Черніговом, Черкасами і Рівне нові обмеження відмовилися вводити в Дніпрі та Івано-Франківську.

У той же час петиція про скасування карантину у вихідні зібрала вже понад 25 тисяч підписів. Це означає, що президент України Володимир Зеленський повинен її розглянути.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: