Ще два обласних центри відмовилися запроваджувати карантин «вихідного дня»

Читать на русском

Місцева влада в регіонах продовжує виступати проти запровадження в Україні карантину «вихідного дня». Слідом за Львовом, Житомиром, Черніговом, Черкасами та Рівним рішення не вводити нові обмеження прийняли у Дніпрі та Івано-Франківську.

Карантин «вихідного дня»: чергові обмеження чи перешкоджання бізнесуПоки підприємці б'ються над дилемою, чи законно Кабмін урізав їхнє право на ведення бізнесу, так і не прояснилося питання про запровадження НП через карантин.

Так, для того, щоб обійти рішення уряду про запровадження карантину «вихідного дня» Івано-Франківський міськвиконком оголосив суботу та неділю робочими днями. Раніше таким же шляхом пішли у Львові.

А от у Дніпрі обійти рішення Кабміну спробували ще простіше – мер міста Борис Філатов заявив, що карантин «вихідного дня» запровадити у Дніпрі неможливо, бо місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки «захворіла» і не може провести необхідні збори, під час яких можна було б ввести рішення уряду в дію.

Він також повідомив про низький рівень захворюваності коронавірусом у Дніпрі та Дніпропетровській області.

Нагадаємо, раніше Кабмін схвалив рішення про запровадження в Україні карантину «вихідного дня». Він діятиме з 00:00 суботи і до 00:00 понеділка. В цей час будуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки, банки, АЗС та ветеринарні аптеки.

У деяких містах влада відмовилася посилювати карантинні обмеження, а петиція про їх скасування набрала вже понад 25 тисяч підписів. Це означає, що президент України Володимир Зеленський повинен її розглянути.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: