В Україні почався карантин «вихідного дня»

Читать на русском
З суботи, 14 листопада, набув чинності режим карантину вихідного дня. Обмеження триватимуть до опівночі понеділка, 16 листопада.
фото з відкритих джерел

З суботи, 14 листопада, набув чинності режим карантину вихідного дня. Обмеження триватимуть до опівночі понеділка, 16 листопада.

Таке рішення раніше затвердив Кабмін.

Карантин «вихідного дня»: чергові обмеження чи перешкоджання бізнесуПоки підприємці б'ються над дилемою, чи законно Кабмін урізав їхнє право на ведення бізнесу, так і не прояснилося питання про запровадження НП через карантин.

У вихідні в Україні забороняється робота закладів громадського харчування (крім доставки і роботи на винос), торгових центрів, кінотеатрів та інших розважальних закладів. Також закритими залишаться речові ринки, салони краси.

Під забороною також проведення масових заходів, робота спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів.

У той же час, в період дії карантину вихідного дня дозволяється робота:

  • громадського транспорту;
  • магазинів, в яких більше 60% площі відведено для торгівлі продуктами, пальним, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, ветпрепаратами або кормами;
  • закладів громадського харчування на винос або з адресною доставкою;
    • банків і операторів поштового зв'язку; АЗС і СТО;
  • закладів медичної практики.

Карантин «вихідного дня» триватиме в Україні щонайменше три тижні - до 30 листопада. При цьому в країні продовжує діяти і загальнонаціональний карантин.

У Кабміні вважають, що режим карантину у вихідні може допомогти уникнути локдауну і не так сильно відобразиться на економіці країни.

Нагадаємо, ряд регіонів виступили проти запровадження в Україні карантину «вихідного дня». Слідом за Львовом, Житомиром, Черніговом, Черкасами і Рівним відмовилися запроваджувати нові обмеження в Дніпрі та Івано-Франківську.

У той же час петиція про скасування карантину у вихідні зібрала вже понад 25 тисяч підписів. Це означає, що президент України Володимир Зеленський повинен її розглянути.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: