Рада провалила постанову щодо карантину «вихідного дня»: хто як голосував

Читать на русском

Верховна Рада 17 листопада провалила постанову, в якій уряду рекомендувалося переглянути запроваджені на час вихідних обмежувальні заходи. При цьому постанову зареєстрували представники всіх фракцій і груп. «Слово і діло» пропонує подивитися, як розподілилися голоси в залі.

Постанову підтримали 149 народних депутатів, 9 виступили «проти», 141 – утримався, 55 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала лише 34 голоси «за», 9 депутатів виступили проти, 139 – утрималися, 24 – не голосували і 40 – були відсутні.

В «Опозиційній платформі» за скасування карантину «вихідного дня» виступили 20 депутатів, 15 – не голосували і 9 були відсутні. Фракція «Європейська солідарність» практично у повному складі голосувала «за» (20 депутатів), 4 – не голосували і 3 – відсутні.

«Батьківщина» дала 19 голосів за постанову, групи «За майбутнє» та «Довіра» – 14 і 17 голосів відповідно. У «Голосі» «за» проголосували 19 з 20 депутатів. Також підтримали постанову 6 позафракційних нардепів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин «вихідного дня» є альтернативою локдауну. Якщо українці його дотримуватимуться, то Україна отримає шанс вийти на плато щодо захворюваності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: