Карантин «вихідного дня» в листопаді може дати Україні шанс – Шмигаль

Читать на русском
Карантин вихідного дня є альтернативою локдауну. Якщо українці будуть його дотримуватися, то Україна отримає шанс зафіксувати добову захворюваність на рівні 12 тисяч.
фото УНІАН

Карантин «вихідного дня» є альтернативою локдауну. Якщо українці будуть його дотримуватися, то Україна отримає шанс зафіксувати добову захворюваність на рівні 12 тисяч інфікованих, а не досягти позначки в 20 тисяч щодня.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, виступаючи у Верховній раді у вівторок, 17 листопада.

Боротьба з COVID-19: чи вдасться розірвати ланцюжок захворюваності новими заходамиКарантин вихідного дня не дасть бажаного ефекту й, зрештою, доведеться переходити до жорстких заходів, вважає експерт.

«Якщо карантин вихідного дня не буде забезпечувати достатнього зменшення соціальних контактів, то позначку в 20 тисяч кожен день ми можемо перетнути через три тижні. Якщо не вживати заходів, то вже через місяць у нас закінчаться ліжко-місця, це при тому, що ми їх кількість збільшили вдвічі. І тоді буде єдиний вихід - це впровадження повного локдауну», - сказав прем'єр.

Він підкреслив, що альтернатива локдауну - це обмеження на вихідних уже зараз.

«Основне завдання карантину вихідного дня вийти на плато, тобто зафіксувати захворюваність на рівні 12 тисяч. Якщо цього не буде, то ми будемо змушені піти на більш жорсткі заходи. Це тільки 6 днів у листопаді, які можуть дати Україні шанс», - заявив Шмигаль.

Нагадаємо, в РНБО підрахували, що карантин вихідного знизив активність людей у великих містах на 19% в суботу 14 листопада, та на 27% в неділю, 15 листопада.

Сьогодні в Раді розглянуть постанову про скасування карантину «вихідного дня». Пікет з такими ж вимогами проходить під стінами парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: