Хабар $5 млн керівникам НАБУ і САП: суд продовжив обов'язки підозрюваних

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання прокурора САП про продовження дії процесуальних обов'язків трьох підозрюваних у справі.

Вищий антикорупційний суд продовжив дію обов'язків трьох підозрюваних у справі надання 5 млн доларів неправомірної вигоди керівникам НАБУ та САП за закриття справи колишнього міністра екології та природокористування Миколи Злочевського.

Такі рішення 10 і 11 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС заарештував відстороненого першого заступника начальника Державної податкової служби у місті Києві Миколу Ільяшенка з альтернативою 84 млн грн застави. Пізніше йому зменшили заставу до 42 млн грн, яку за підозрюваного внесли і Ільяшенко вийшов з-під варти.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурора САП подав клопотання про їх продовження. Суддя його задовольнив і продовжив до 11 січня 2021 року такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись з міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у підозрі.

Найбільші хабарі: хто брав, за що давали та чим закінчилися кримінальні справиНе тільки Холодницькому та Ситнику пропонували мільйонні хабарі. За які вигоди високопосадовців намагались випробовувати великими грошима? Хто взяв, а хто не спокусився?

Так само суд взяв під варту й екскерівницу організаційно-розподільного департаменту Державної фіскальної служби Олену Мазурову, проте із заставою в 120 млн грн. Ці гроші за неї внесли і вона вийшла із СІЗО. Пізніше прокурор САП подав клопотання про продовження обов'язків підозрюваної. Суд клопотання задовольнив і продовжив до 10 січня 2021 року такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись з міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у підозри.

Крім того, суд продовжив обов'язки до 10 січня 2021 року обов'язків й ексменеджера Burisma Group Андрія Кічі, а саме: не відлучатись за межі України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи та утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у підозрі. Раніше ВАКС заарештував його з альтернативою 40,53 млн грн застави і пізніше Кіча вийшов з-під варти після внесення грошей.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабара керівникам САП і НАБУ. За версією слідства, зазначені особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів. Пізніше НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Злочевському в організації дачі хабара.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: