ВАКС дозволив заочне слідство стосовно Злочевського

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива Національного бюро про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно фігуранта.
Микола Злочевський

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл Національному антикорупційному бюро здійснювати заочне розслідування стосовно колишнього міністра екології Миколи Злочевського у справі про надання 5 млн доларів неправомірної вигоди керівникам НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таке рішення 2 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомили журналісту «Слово і діло» в САП.

Як відомо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Злочевському в організації дачі неправомірної вигоди керівнику САП Назару Холодницькому. Також його викликали на допит. Пізніше ексміністра оголосили в розшук, а ВАКС заочно взяв під варту Злочевського.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабара Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 6 млн доларів. За версією слідства, зазначені особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру колишньому міністру екології Миколи Злочевського. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів.

Спочатку ВАКС взяв під варту колишнього менеджера Burisma Group Андрія Кічу з альтернативою 40 млн грн застави, які за нього внесли. Також суд заарештував першого заступника начальника київської податкової Миколу Ільяшенка із заставою в 84 млн грн. Крім того, ВАКС відправив до СІЗО Мазурову, встановивши їй альтернативою аж 120 млн грн застави. Нещодавно за неї теж внесли заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: