Україна може отримати COVID-вакцину за спеціальною ціною

Читать на русском
Україна увійшла до списку країн, яким запропонують спеціальну ціну на вакцину від коронавірусу, коли вона з'явиться.
moz.gov.ua

Україна увійшла до списку країн, яким запропонують спеціальну ціну на вакцину від коронавірусу, коли вона з'явиться і надійде в продаж.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю «Українському радіо», опублікованому 11 листопада.

Епідемія COVID-19: чи змінилося ставлення українців до вакцинаціїВакцинація від грипу серед українців не користуватиметься популярністю навіть в умовах пандемії COVID-19, вважає експерт.

Ляшко розповів, що в світі створено механізм COVAX. Його суть така: сформований фінансовий фонд, який викуповує велика кількість вакцин, щоб забезпечити вакциною не менше 20% населення 180 країн світу.

«Україна теж в цьому механізмі і потрапила в список 92 країн, яким буде запропонована спеціальна ціна на закупівлю вакцини», - зазначив він.

Ляшко пояснив, що Україна отримає не менше 8 млн доз, якщо стосовно нашої країни COVAX спрацює один раз, і 16 млн доз, якщо механізм введуть двічі.

Головний санлікар додав, що на закупівлі вакцини в бюджеті-2021 передбачено 1 млрд гривень. При цьому МОЗ працює над тим, щоб вакцина була безкоштовною для українців.

Нагадаємо, на цьому тижні фармацевтичні компанії Pfizer і BioNTech заявили про успішні випробування вакцини і її ефективності більш ніж 90%.

При цьому Україна не виключає можливості закупівлі COVID-вакцини через Бразилію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: