Вакцина Pfizer не надійде у продаж найближчим часом – ЗМІ

Читать на русском
Вакцина від COVID-19 американської компанії Pfizer не надійде до продажу найближчим часом. З'явилися проблеми з через спеціальних умов зберігання.
Фото- Reuters.

Вакцина від COVID-19 американської компанії Pfizer не надійде у продаж найближчим часом.

Повідомляється, що компанії Pfizer і BioNTech можуть представити дані про безпеку своєї вакцини до кінця листопада. Після цього необхідно отримати дозвіл до перших поставок. Передбачається, що першими вакцину отримають працівники сфери охорони здоров'я та групи ризику, пише Reuters.

Максим Степанов: «840 ШВЛ планували купити за гроші ЄБРР, але ситуація змінилася і їх витратили в інший спосіб»Глава МОЗ Максим Степанов розповів, коли в Україні запровадять медичне страхування і ліцензування лікарів, яке обладнання і в якій кількості закуповують в умовах пандемії коронавірусу, і як професію лікаря збираються робити престижною.

Складні вимоги до вакцини та її холодного зберігання можуть стати перешкодою навіть для найсучасніших лікарень в США, не кажучи вже про її доступність у бідних країнах з обмеженими ресурсами.

«Холодовий ланцюг буде одним з найбільш складних аспектів проведення вакцинації. Це буде проблемою в будь-яких умовах, тому що в лікарнях навіть у великих містах немає сховищ для вакцини при таких наднизьких температурах», - зазначав старший науковий співробітник Центру безпеки здоров'я Джона Хопкінса Амеш Адаля.

У Pfizer уточнили, що доставка в майбутньому може здійснюватися з використанням сухого льоду.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що вакцина фармацевтичних компаній Pfizer і BioNTech ефективна в більш ніж 90% випадків. Вона успішно проходить третю фазу клінічних випробувань.

Також у інтерв'ю «Слово і діло» очільник МОЗ Максим Степанов розповів, на якому етапі перебуває розробка української вакцини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: