Вакцина від коронавірусу: один з виробників заявив про ефективність більш ніж на 90%

Читать на русском
Компанії Pfizer і BioNTech повідомили про понад 90 відсоткову ефективність вакцини від коронавірусу, яка завершує клінічні випробування.
Фото: Ddp Images / Keystone Press Agency / Global Look Press

Фармацевтичні компанії Pfizer і BioNTech повідомили, що дані фінальної стадії випробувань показують більш ніж 90%-у ефективність вакцини від коронавірусу.

Про це пише агентство Reuters.

Українська вакцина: унікальна наукова розробка чи передвиборчий піарГучні заяви влади про можливість створення української вакцини від коронавірусу викликають надто багато запитань.

Згідно з повідомленням, американська компанія Pfizer і німецька BioTech представили успішні дані великомасштабних клінічних випробувань вакцини проти коронавірусу.

«У першому проміжному аналізі ефективності вакцина-кандидат виявилася більш ніж на 90% ефективна в запобіганні COVID-19 у учасників без будь-яких ознак попередньої інфекції SARS-CoV-2», - повідомили в пресслужбі компанії Pfizer.

Pfizer і BioNTech заявили, що поки не виявили серйозних проблем з безпекою для людей і очікують в цьому місяці отримати дозвіл США на екстрене застосування вакцини.

У компаніях також додали, що на розгляд Управлінню з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США вакцина надійде в рамках закону про екстрений дозвіл на застосування після перевірки препарату на безпеку.

За попередніми прогнозами, це станеться на третій тиждень листопада.

Як відзначають в Reuters, на заяви компаній Pfizer і BioNTech про вакцину відреагували фондові ринки. Акції Pfizer виросли на 14,2% на передпродажних торгах в Нью-Йорку, в той час як акції BioNTech виросли майже на 23% у Франкфурті.

При цьому частки інших розробників вакцин на останньому етапі тестування також зросли: Johnson & Johnson JNJ.N на передпродажних торгах зросла на 4%, а Moderna MRNA.O - на 7,4%. Британської AstraZeneca AZN.L знизилася на 0,5%.

Нагадаємо, Україна не виключає можливість закупівлі COVID-вакцини через Бразилію. Зараз в країні тестують 4 вакцини, серед яких і BNT162b2 (компаній Pfizer і BioTech).

Раніше в МОЗ заявляли, що Україна отримає вакцину від COVID-19 однією з перших.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: