У Бельгії карантин триватиме до вакцинації

Читать на русском
Жорсткі обмеження для бельгійців будуть діяти до створення вакцини від коронавірусу. Про це заявив прем'єр-міністр країни Олександр де Кроо.
Фото - AFP.

Жорсткі обмеження для бельгійців будуть діяти до створення вакцини від коронавірусу. Про це заявив прем'єр-міністр країни Олександр де Кроо.

«Поки не буде вакцини, нам доведеться боротися з інфекцією набагато суворіше, ніж влітку. Якщо ми хочемо побачити ефект, ми повинні чітко дати зрозуміти, що це буде тривала робота», - цитує політика Euractiv.

В Україні розробляють дві вакцини від коронавірусу – ЛяшкоІнститут біології клітини Національної академії наук України - другий розробник вакцини від коронавірусної хвороби.

Прем'єр зазначив, що в якийсь момент показники зараження впадуть, але головним завданням є дотримання заходів ще довгий час, щоб забезпечити нормалізацію ситуації в лікарнях, і це займе місяці.

За словами представника бельгійського уряду Стівена ван Гухта, є надія, що перші результати випробувань вакцини будуть оголошені десь в листопаді-грудні.

«Бельгія може сподіватися розпочати перші великі кампанії вакцинації десь навесні наступного року - ймовірно, з березня по червень», - сказав ван Гухт.

Нагадаємо, нові карантинні обмеження в Бельгії набули чинності в понеділок. За словами де Кроо, це необхідно, щоб вберегти від колапсу національну систему охорони здоров'я.

В Україні Міністерство охорони здоров'я пропонує Кабінету міністрів посилити карантин. Нові обмеження будуть стосуватися обмеження діяльності зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон у торгово-розважальних центрах.

Як відомо, в Україні третій день поспіль антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19. За добу зафіксували майже 10 тис. нових хворих.

На ранок четверга, 5 листопада, у світі на COVID-19 інфіковано 48 005 784 людей, з них одужало 31 830 497. Кількість померлих зросла до 1 224 111.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: