Україна отримає 100 млн доларів для економіки Донбасу – Зеленський

Читать на русском
Всесвітній банк виділить 100 мільйонів доларів на відновлення економіки підконтрольного Донбасу.
president.gov.ua

Всесвітній банк виділить 100 мільйонів доларів на відновлення економіки і підприємництва на підконтрольних територіях Донбасу.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці в Twitter в суботу, 7 листопада.

Запитання Зеленського №2 про вільну економічну зону: світовий досвідВільні економічні зони функціонують у Вірменії, Італії, Нідерландах, Білорусі, ОАЕ та Румунії.

«Україна отримає від Світового банку 100 млн доларів на відновлення економіки і підприємництва підконтрольних територій на сході», - написав Зеленський.

Президент також подякував представникам Світового банку за підтримку територіальної цілісності України.

Нагадаємо, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Україна буде пропонувати створення вільної економічної зони на Донбасі в рамках особливого порядку місцевого самоврядування ОРДЛО.

Відзначимо, питання про створення вільної економічної зони на Донбасі був одним з тих, який президент Володимир Зеленський включив у всеукраїнське опитування в день місцевих виборів.

Попередні результати опитування показали, що створення економічної зони на Донбасі підтримують 46,7% опитаних українців. Проти висловилися 46,4%.

В ОПУ уточнили, що мова поки йде тільки про підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей. Створення вільної економічної зони буде сприяти залученню інвестицій в регіон і завершення війни, вважають у Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: