Уряд презентував економічний аудит України

Читать на русском

Сьогодні уряд презентував Економічний аудит країни: ReThink. У Мінцифри готують проєкти для залучення інвестицій в Україну.

Сьогодні уряд презентував економічний аудит країни: ReThink. У Мінцифри готують проєкти для залучення інвестицій в Україну.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр України, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Facebook.

Стратегія уряду до 2030 року: які світові виклики повинні бути врахованіПід час довгострокового планування уряд має врахувати виклики глобального потепління і технологічні досягнення, щоби пристосувати внутрішні ринки до світової економіки, зазначив Володимир Сіденко.

«Інвестиційний потенціал України оцінюється в 63 млрд дол. Команда Мінцифри готує проєкти та зміни, спрямовані на залучення інвестицій та сприятливий бізнес-клімат — Дія City, е-Резидентство. Аудит стане основою Національної економічної стратегії до 2030. Вперше було зроблено комплексний аналіз стану України, щоб визначити допущені помилки за роки незалежності держави. Це дозволить обрати найефективніші напрямки розвитку», - повідомив Федоров.

Також за інформацією міністра, нереалізований потенціал української землі становить 85 млрд дол., надр — 409 млрд дол., води — 12 млрд дол., а лісів — 40 млрд дол., географічного розташування України — 407 млрд дол.

«Залучені експерти, представники влади та бізнесу, науковці, провідні українські аналітичні центри (think tanks), міжнародні аналітики, народні депутати, бізнес-асоціації. Вектори розвитку стануть головним планом та дорожньою картою для влади», - підсумував міністр.

Раніше Зеленський закликав австрійських бізнесменів інвестувати в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: