«Право на владу»: чим може обернутися для України розпуск КСУ

Читать на русском
Сьогодні о 21.45 на каналі 1+1 в програмі Право на владу ведучі та експерти говоритимуть про конституційну кризу в Україні.
Слово і діло

Сьогодні, 5 листопада, о 21.45 на глядачів каналу «1+1» чекає новий випуск суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу». Головною темою програми стане конституційна криза в Україні.

Рішення Конституційного Суду України, який фактично скасував антикорупційне декларування, призвело до політичної кризи. Наразі президент Володимир Зеленський домагається розпуску КСУ, а судді тим часом вже приготувались відмінити наступну реформу – земельну.

Під час прямого ефіру ведуча ток-шоу Наталія Мосейчук разом з гостями обговорить, чим може обернутися для України розпуск КСУ. Також під час програми шукатимуть відповіді на важливі питання, чи знайдуть політики вихід із цієї політичної кризи, чому судді стали опозицією до влади, та чи має право Президент – гарант Конституції – її порушити.

Також ще однією темою програми стануть надзвичайно драматичні вибори президента у США, які значною мірою впливають на ситуацію в Україні.

Крім того, у «Право на владу» нещодавно з’явилася нова рубрика – відеозапитання від глядачів. Редакція програми звертається до всіх українців з проханням записувати у горизонтальному форматі свої відео-питання до гостей студії та надсилати їх у месенджер на сторінці «Право на владу» у Фейсбуці. Питання мають бути не довше 30 секунд та стосуватися теми випуску, а найцікавіші і найгостріші з них будуть озвучені в ефірі.

«Питання, які не потраплять в ефір, ми передамо тим, хто реально зможе на них відповісти і допомогти. Тож я прошу вас вийти до нас в ефір і заговорити», – звернулася до глядачів Наталія Мосейчук.

У програмі сьогодні візьмуть участь: Голова Верховної ради Дмитро Разумков, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко, голова партії «Голос» Кіра Рудик, народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Власенко, голова партії «За майбутнє» Ігор Палиця, народний депутат від фракції «Опозиційна платформа – За життя» Нестор Шуфрич, суддя Конституційного суду у відставці (2006-2015) Віктор Шишкін, Надзвичайний і Повноважний Посол Олександр Чалий, адвокат, експерт з питань правової політики Максим Костецький.

Сьогодні о 21.45 на каналі 1+1.

Традиційно в режимі онлайн «Слово і Діло» допомагатиме команді «Право на владу» здійснювати фактчекінг слів гостей ефіру: перевіряти, чи правдиві їхні висловлювання.

Нагадаємо, дискусія може бути перервана, якщо слова політика розходяться з його діями або із загальновідомими фактами.

Суддя КСУ Ігор Сліденко пояснив «Слово і Діло» свою позицію щодо рішення стосовно антикорупційного законодавства.

Також ми розбирались разом з експертом, яких кроків чекають від України на Заході через конституційну кризу в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: