ВАКС продовжив слідство у справі нардепа Юрченка

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива Національного бюро погодженого з генеральним прокурором про продовження слідства у справі члена українського парламенту.
Олександр Юрченко

Вищий антикорупційний суд продовжив до 10 березня строк розслідування справи за підозрою народного депутата України Олександра Юрченка та його помічника Івана Фіщенка в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 29 жовтня ухвалила слідча суддя ВАКС Катерина Широка, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив суд продовжити слідство у справі нардепа Юрченка та його помічника до шести місяців, а саме до 10 березня 2021 року. Він вказував, що завершити слідство у жовтні не є можливим, оскільки у справі необхідно закінчити проведення судових експертиз відеозвукозаписів та отримати висновки за результатами їх проведення; після цього призначити лінгвістичні експертизи аудіо-, відеоматеріалу; провести комп`ютерно-технічні експертизи; допитати свідків-членів комітету Верховної ради з питань екологічної політики та природокористування; завершити розсекречення матеріалів негласних слідчих (розшукових) дій; провести низку тимчасових доступів до речей і документів, а також із урахуванням зібраних доказів визначити остаточну правову кваліфікацією дій депутата та його помічника.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила і продовжила слідство у справі Юрченка до 10 березня.

Олександр ЮрченкоНародний депутат України

Раніше ВАКС взяв під варту Юрченка з альтернативою 3 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов під обов'язки. До цього суд заарештував і його неофіційного помічника Івана Фіщенка з альтернативою 1 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО.

Також суд заарештував майно Юрченка для забезпечення можливої майбутньої конфіскації майна. Згідно з електронною декларацією нардепа за 2019 рік, він володіє 33% квартири в Києві загальною площею 62,4 кв. м та має 50 тисяч доларів готівкою. Його дружина зберігає 400 тис. грн готівкою.

Нагадаємо, НАБУ спочатку повідомило про підозру помічнику нардепа Юрченка в одержанні неправомірної вигоди. Пізніше у відомстві повідомили, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова не підписує підозру нардепу і тому оприлюднили відео з доказами причетності Юрченка до справи. Через два дні очільниця Офісу генпрокурора підозру підписала, а САП її вручила нардепу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: