Нардеп Юрченко заперечує свою причетність до корупційних злочинів

Читать на русском
Народний депутат Олександр Юрченко, якого підозрюють в одержанні хабаря та причетності до корупційної схеми у парламенті, заперечує свою причетність до корупційних злочинів.
Фото з відкритих джерел

Народний депутат Олександр Юрченко, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні хабаря та причетності до корупційної схеми у парламенті, заперечує свою причетність до корупційних злочинів.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

За словами Юрченка, обшуки, які були проведені у всіх, пов’язаних із його приватним життям, приміщеннях, повністю підтверджують його непричетність до інкримінованих йому злочинів.

Він зазначив, що незважаючи на те, що обшуки проводилися із великою кількістю порушень, правоохоронці так і не змогли знайти нічого, що можна було б використати як доказ у суді.

Нардеп додав, що у тому, що його звинуватили в одержанні хабаря, винна «сміттєва мафія та упаковщики», яким заважатиме новий законопроєкт про регулювання поводження із відходами.

Також Юрченко пообіцяв не перешкоджати всебічному, прозорому та об’єктивному досудовому розслідуванню, а також довести свою непричетність до інкримінованих правопорушень.

Нагадаємо, НАБУ спочатку повідомило про підозру помічнику нардепа Юрченка в одержанні неправомірної вигоди. Пізніше у відомстві повідомили, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова не підписує підозру нардепу і тому оприлюднили відео з доказами причетності Юрченка до справи.

Через два дні очільниця Офісу генпрокурора підозру підписала, а САП її вручила нардепу.

Пізніше ВАКС взяв Юрченка під варту з альтернативою 3 млн грн застави. Її за нього внесли 24 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: