Юрченко заявив, що не планує складати мандат народного депутата

Читать на русском
Юрченко, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні хабаря та причетності до корупційної схеми у парламенті, розповів ЗМІ, що не планує складати мандат народного депутата.
Фото з відкритих джерел.

Народний депутат Олександр Юрченко, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні хабаря та причетності до корупційної схеми в парламенті, розповів ЗМІ, що не планує складати мандат народного депутата.

«Ні в якому разі. Мене обрали люди і дали мені обов'язки. Я маю ці обов'язки виконувати», - сказав нардеп перед початком засідання ВР.

Нагадаємо, раніше голова Верховної ради Дмитро Разумков розповів, що Олександр Юрченко мав би достроково припинити повноваження народного депутата у зв’язку з корупційним скандалом.

Як відомо, НАБУ спочатку повідомило про підозру помічнику нардепа Юрченка в одержанні неправомірної вигоди. Пізніше у відомстві повідомили, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова не підписує підозру нардепу і тому оприлюднили відео з доказами причетності Юрченка до справи.

Через два дні очільниця Офісу генпрокурора підозру підписала, а САП її вручила нардепу.

Пізніше ВАКС взяв Юрченка під варту з альтернативою 3 млн грн застави. Її за нього внесли 24 вересня.

Також Юрченка виключили з фракції «Слуга народу».

Нардеп, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні хабаря та причетності до корупційної схеми у парламенті, заперечує свою причетність до корупційних злочинів. Про це він заявив у своєму відеозверненні.

Як дослідили аналітики «Слово і діло» у парламентарія 42 обіцянки. З них виконано - 7.

Олександр Юрченко пройшов до Ради як мажоритарник. Тому за законом його ніхто не може зобов’язати скласти мандат. Схожа ситуація була із скандалом нардепа від «Слуги народу» Романа Іванісова. Його виключили із фракції у ВР та з партії після того, як стало відомо, що він відбував термін за зґвалтування, але приховав це. Також його викрили в брехні про освіту.

Президент Володимир Зеленський навіть пообіцяв, що якщо інформація підтвердиться офіційно, Іванісова не тільки виключать із партії, але й позбавлять мандата. Інформацію про судимість підтвердили в Генеральній прокуратурі. Однак президент поспішив обіцяти позбавлення мандата: згідно із законом України Іванісов має право залишатися позафракційним безпартійним народним депутатом. У такому статусі він і працює в Раді.

Топ виконаних і провалених обіцянок Зеленського - читайте тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: