Слідство щодо «Слуги народу»: чи доведуть справу Юрченка до вироку

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Суд обрав запобіжний захід народному депутату Олександру Юрченку, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень і обов'язків. Юрченка заарештували з альтернативою застави в 3 млн грн. У коментарі «Слово і діло» політолог Валентин Краснопьоров відзначив, що справу не доведуть до кінця, бо система почне пручатися в критичний момент, проте розслідування можливих корупційних дій з боку нардепа від партії влади позитивно вплине на рейтинг «Слуг народу».

«Чи доведуть справу до кінця? Якщо цього не станеться, справа перетвориться на фіаско для політичної партії Зеленського. Тому що, ймовірно, система почне пручатися, розпочнеться підтримка одне одного, тому подивимося, чим це закінчиться», – сказав Краснопьоров.

На його думку, влада запізнилася з розслідування корупційних схем, в яких беруть участь чиновники.

Нардепу Юрченку обрали запобіжний західСуд обрав запобіжний захід нардепу Олександру Юрченку, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень і обов'язків.

«Проблема в тому, що тему «посадок» Зеленський перетримав і в такий спосіб перегрів очікування. Попри його обіцянки, суспільство зараз цікавить компетентність. І те, що тягнули з «посадками», цьому також сприяло. Це ті фактори, які будуть нівелювати намагання посадити нардепа, якщо так вирішить суд. Але, попри все, це позитивно, що Зеленський на це пішов, хоча зараз це має мінімальний сенс», – пояснив він.

Політолог додав, що ця справа мало вплине на рейтинг партії «Слуга народу», тому що в суспільстві з’являються нові запити.

«Звісно, якщо цю справу доведуть до кінця, то рейтинг «Слуги народу» навіть трошки покращиться. Але зараз з’являється дедалі більший запит на компетентність. Це позитивно, що влада швидко відреагувала на корупційний скандал. Але навіть якщо це підвищить рейтинг, це не вирішить головної проблеми – запиту на компетентність», – підсумував Валентин Краснопьоров.

Нагадаємо, 17 вересня САП повідомила нардепу Олександру Юрченку про підозру в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень і обов'язків. Раніше в цій справі НАБУ оприлюднило відеодокази.

Цього ж дня САП допитала Юрченка. Також його офіційно виключили з фракції партії «Слуга народу».

Відзначимо, помічника нардепа Юрченка – Івана Міщенка – підозрюють у пособництві. Його відправили під варту, проте Міщенко вніс 1,5 млн грн застави і вийшов із СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: