Комітет ВР підтримав законопроєкт Разумкова про відновлення е-декларування

Читать на русском
Комітет Ради з питань антикорупційної політики підтримав законопроєкт про відновлення електронного декларування, автором якого є Дмитро Разумков.
фото LIGA.net

Комітет Ради з питань антикорупційної політики підтримав законопроєкт «Про відновлення дії окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» та Кримінального кодексу України», який передбачає відновлення електронного декларування.

Відповідне рішення члени комітету ухвалили на засіданні 3 листопада. «За» проголосували 6 осіб, «проти» - 2. Ще 4 - утрималися.

Відновлення е-декларування: що передбачає новий законопроєктВерховна рада може ухвалити закон, який поверне електронне декларування в первинному вигляді.

Автором даного законопроєкту (№4304) є спікер парламенту Дмитро Разумков. Документ внесли до Ради 2 листопада.

Зокрема, члени профільного комітету визнали законопроєкт таким, що відповідає нормам антикорупційного законодавства. Комітет рекомендує ВР включити його до порядку денного і прийняти за основу і в цілому.

Згідно з пояснювальною запискою, передбачає внесення змін до закону «Про запобігання корупції», якими пропонується відновити повноваження НАЗК (отримувати необхідну інформацію про можливу причетність до корупції, вести облік і оприлюднення декларацій; перевіряти їх; моніторити спосіб життя суб'єктів декларування).

При цьому, з огляду на правову позицію КСУ, пропонується доручити Кабміну розробити законопроєкт про особливості правових і організаційних засад функціонування системи запобігання корупції з боку суддів, а також механізму залучення їх до відповідальності.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Також вони позбавили повноважень НАЗК.

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Ради законопроєкт, яким пропонує звільнити весь склад КСУ.

Також він заявив, що, якщо народні депутати не підтримають рішення президента щодо КСУ, то Верховну раду можуть розпустити.

Сьогодні в Раді провели збір підписів за відставку суддів КСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: