Раду можуть розпустити через розбіжності щодо КСУ серед депутатів

Читать на русском
Якщо депутати фракції Слуга народу відмовляться підтримати рішення президента щодо звільнення суддів Конституційного суду, то Верховну раду України можуть розпустити.
Фото: 5 канал

Якщо депутати фракції «Слуга народу» відмовляться підтримати рішення президента щодо звільнення суддів Конституційного суду, то Верховну раду України можуть розпустити.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в ефірі програми «Свобода слова».

Очільник держави зауважив, що він хоче, щоб народні депутати працювали на благо держави.

Законопроєкт Зеленського: як вплине ініціатива президента на кризу довкола КСУУ разі ухвалення президентського законопроєкту про КСУ, ситуація в країні стане некерованою і наслідки можуть бути катастрофічними, вважає експерт.

«Якщо буде політичний колапс, я побачу, що немає підтримки у Раді, а перш за все у «Слузі народу», бо вони розуміють, що вони завдяки мені стали депутатами, але вони повинні розуміти відповідальність. Якщо вони підуть у розріз, ми будемо виходити з цієї ситуації навіть таким шляхом (розпустивши Верховну раду – ред.)», – наголосив Зеленський.

Також президент заявив, що в даний час у нього немає сценарію на той випадок, якщо судді Конституційного суду відмовляться йти у відставку.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Верховної ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

Пізніше голова КСУ заявив, що в законопроекті Зеленського є ознаки конституційного перевороту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: