Судді КСУ повинні самі піти у відставку – Зеленський

Читать на русском
Найкращим виходом із конституційної кризи, в якій зараз опинилася Україна, стане добровільна відставка суддів Конституційного суду.
Фото з відкритих джерел

Найкращим виходом із конституційної кризи, в якій зараз опинилася Україна, стане добровільна відставка суддів Конституційного суду.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ефірі програми «Свобода слова».

«Відставка суддів КС – найліберальніший шлях. Там є судді, які не підтримували це рішення. Я вважаю, що навіть вони мають піти у відставку. Тоді у них є чесний, справедливий шанс стати суддею КС оновленого складу. І це буде справедливо. Всі це приймуть», — наголосив президент.

Також Зеленський додав, що зараз завданням КСУ є демонтаж антикорупційної інфраструктури нашої країни, за яким стоять представники партій ОПЗЖ та «За майбутнє».

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Верховної ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

Пізніше Зеленський заявив, що, якщо народні депутати не підтримають рішення президента щодо КСУ, то Верховну раду можуть розпустити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: