КСУ скасував збори суддів та екстрено розгляне «земельне питання»

Читать на русском

В КСУ незаплановано вирішили сьогодні о 12.00 розглядати питання про конституційність закону про запуск ринку землі, скасувавши збори суддів.

В КСУ незаплановано вирішили сьогодні о 12.00 розглядати питання про конституційність закону про запуск ринку землі, скасувавши збори суддів.

На офіційному сайті КСУ з'явилося повідомлення, в якому йдеться про те, що «збори суддів Конституційного суду України перенесено».

Також про таке рішення КСУ повідомив у Telegram колишній нардеп і журналіст Сергій Лещенко.

«Очікується, що скасування земельної реформи потрібне для того, щоб разом зі змовниками Тупицького голосував суддя за квотою «Батьківщини» Сергій Сас. Подання до КС по землі подала фракція Тимошенко в повному складі разом із групою За майбутнє. Доповідач по справі - той самий Сас, який до обрання до КС був депутатом «Батьківщини», - написав Лещенко.

Конституційна криза: чи продовжаться протести через рішення КСУЧерез рішення КСУ не варто очікувати масштабних протестів, оскільки у такий спосіб вийти з кризи неможливо, вважає експерт.

Нагадаємо, КСУ 27 ​​жовтня визнав неконституційною норму про кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, чим викликав шквал негативу з боку як правоохоронних, так і контролюючих органів. На виконання відповідного рішення суду Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) з 18 годин 28 жовтня закрило доступ до реєстру електронних декларацій.

На тлі цього президент Зеленський вніс на розгляд Верховної ради законопроект № 4288, яким пропонується позбавити суддів КСУ їхніх повноважень і відновити скасований ними закон про декларування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: